Enköpingsborna har varit förbannade

Förra kommunalrådet Ulrika Ornbrant (c) har betalat tillbaka pengarna för det omställningsstöd som utbetalats felaktigt till henne efter att hon klivit av som kommunalråd.

Diskussionen om omställningsstödet tog alldeles för mycket fokus och energi från mig, säger Ornbrant till P4 Uppland.

I ett pressmeddelande på måndagen meddelade Ornbrant att hon fattat beslutet att betala tillbaka de 425.425 kronorna. En dag före kommunstyrelsens sammanträde där det på dagordningen fanns ett ledamotsinitiativ från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet med ett krav på just återbetalning.

På frågan om återbetalningen skulle vara kopplad till ärendet i kommunstyrelsen menar Ornbrant att det inte hade med varandra att göra.

Socialdemokraternas kommunalråd Jesper Englundh, som var en av dem som lämnade in ledamotsinitiativet, menar att det har varit en jobbig tid för politiken i Enköping och hela kommunorganisationen.

Beskedet om att pengarna betalas tillbaka är en stor seger för skattebetalarna, säger Englundh till P4 Uppland.

Englundh säger vidare att förtroendet för politiken och kommunen har skadats av den här situationen, som uppkom på grund av att ärendet om omställningsstödet inte hanterats korrekt.

Enköpingsborna har varit förbannade på oss politiker och kanske med all rätt, säger Englundh och forstätter:

Även om jag är Socialdemokrat och den som ärendet gäller är centerpartist får jag stå till svars. Folk ringer till mig och är förbannad på hur vi politiker skor oss.

Jesper Englundh välkomnar kommunstyrelsens beslut om att nu se över regelverket för att på det viset eliminera risken att liknande händelser och feltolkningar ska ske igen.

facebook Twitter Email
Hoppa till verktygsfältet