Tomas Eneroth knackade dörr

Tomas Eneroth, infrastrukturministern, knackade dörr med Enköpings Arbetarekommun och SSU på Munksundet under måndagen. Närmare 200 samtal genomfördes under en timme under försommarkvällen.

– Fantastiskt väder, många bra samtal och en känsla av att vi kommer att vinna det här, var Tomas Eneroths sammanfattning av dörrknackningsaktiviteten i Enköping.

Efter en kortare samling på Enavallens parkering och en peppande inledning av infrastrukturministern delades de drygt 20 deltagarna upp i mindre grupper för att ge sig ut till angränsande gator.

– Enköpingsborna är oerhört trevliga och tillmötsegående, menade Eneroth vid återsamlingen. Tina (Löfgren) och jag hann bara 17 samtal, men det var 17 riktigt bra samtal. Det känns bra inför valet!

Jesper Englundh, kommunalråd, överlämnar en Sosse-mugg till Tomas Eneroth, infrastrukturminister.

Både Jesper Englundh, kommunalråd, och Helena Proos, regionalråd, deltog i dörrknackningen. Jesper passade på att överlämna vår unika Sosse-mugg till Tomas Eneroth.

– Det är väldigt roligt att möta väljarna. De flesta är väldigt engagerade i sina områden, sen är det väldigt ofta så att folk kanske inte förväntar sig att det ska stå en politiker utanför dörren och har en fråga förberedd. Men det blir ofta bra samtal, berättade Englundh för EnköpingsPosten som bevakade aktiviteten.

Dörrknackningsaktiviteterna kommer att fortsätta minst två gånger i veckan under maj och juni. En upptrappning kommer att ske under augusti och fram till valet den 11 september.

– Det här är ett viktigt inslag i valrörelsen, säger ordförande för arbetarekommunen Matz Keijser. Det är i samtalen med kommunmedlemmarna vi både når ut med vår politik och det vi vill samtidigt som vi får till oss Enköpingsbornas synpunkter och tankar kring hur vi bäst utvecklar vår kommun tillsammans.

facebook Twitter Email
Hoppa till verktygsfältet