Ordförande har ordet – mars 2021

Till att början med vill jag tacka alla partikamrater för förtroende att få axla rollen som ordförande för Socialdemokraterna i Enköping. Det är ett av de absolut finaste uppdrag jag kan tänka mig och jag ska göra mitt allra bästa för att verkligen förvalta det förtroende jag fått.

Jag vill också passa på att tacka min företrädare Linda Johansson, som var vår första kvinnliga AK-ordförande! Ditt fantastiska jobb och engagemang har varit ovärderligt. Alltid med ett leende på läpparna, med omtanke om medlemmarna och med fokus på den lokala socialdemokratiska politiken har du inspirerat och peppat oss medlemmar till delaktighet och vilja att förändra. Tack!

Kort om mig

Matz Keijser, snart 59. Gift sedan 33 år med Ingela och vi har tillsammans tre vuxna barn, ett barnbarn och ett andra påväg. Spännande!

Jag har varit aktiv i Socialdemokraterna sedan 2000 och klev på mitt första politiska uppdrag i dåvarande Kulturnämnden efter valet 2002. Idag har jag uppdrag i KSAU, KS, vice ordförande i Miljö- och byggnadsnämnden, PLEX-uskottet samt Enköpings Moderbolag AB.

Skapa tillsammans – tillsammansskapande utveckling

Vi har en spännande och intensiv period framför oss med bara ett och ett halvt år kvar till valet. Den nya styrelsen, som är en stark laguppställning, kommer att jobba hårt för att vi ska nå framgång som leder till ett bra valresultat.

För att lyckas med det och för att nå framgång kommer det att krävas gemensamma krafter, mål och visioner. Vi är många som tillsammans kan bidra i det stora och i det lilla – där alla insatser värdesätts. Ditt bidrag är viktigt!

Samtidigt måste vi hela tiden vara på tå för vad som händer i vår kommunen. Vi står inför många stora investeringar och vi har ett minoritetsstyre i kommunen som gång efter annan ändrar förutsättningarna och gör det svårare att komma till kloka beslut.

Här måste vi som oppositionsparti visa att vi är villiga att ta ansvar och är lösningsfokuserade – för kommunmedlemmarnas bästa. Vi tog förra året fram ett bra budgetdokument, som visar på just ansvarstagande. Detta dokument är en tydlig signal på hur vi vill driva Socialdemokratisk politik och kommer också att vara en bra utgångspunkt för det kommande valmanifestet lokalt.

Aktuella frågor

Den kanske mest aktuella frågan just nu är tomträttsavtal för Bredsands camping eller inte. Vi Socialdemokrater i KS har varit tydliga med att vi vill se ett långsiktigt hyresavtal. Ärendet är inte avgjort utan kommer tillbaka till KS i april. Vi fortsätter ta striden för att vi som kommun, och för våra invånares bästa, ska ha fortsatt rådighet över Bredsand!

Att moderaterna byter kommunalråd mitt i mandatperioden kan kännas något märkligt. Ingvar Smedlund kliver av efter bara två år som KSO och lämnar över till Peter Book, som idag är ordförande för Socialnämnden. Om vi kommer att märka någon skillnad får framtiden utvisa, men det är onekligen intressant.

Å Socialdemokraternas vägnar vill jag passa på att tacka Ingvar Smedlund för den här tiden och samtidigt önska Peter Book lycka till i sitt uppdrag. Vi lär ses! 😉

På AK-mötet den 7 april kommer vårt kommunalråd Jesper Englundh med stor sannolikhet att belysa dessa och andra aktuella frågor i lokalpolitiken.

Månadens citat

”Det handlar aldrig om själviskhet. Det handlar alltid om att bry sig om. Skapa tillsammans. Söka gemenskap. Orden blir så stora i den politiska debatten ibland. Men livet det är vardagen. Socialdemokratin må ha sina brister, lite fyrkantig eller vad ni vill, men vi lever i vardagen och kan vi medverka till att livet blir lite lättare, förhoppningarna för framtiden lite större och drömmarna lite ljusare då har vi fyllt vår politiska uppgift och den är att stå för gemenskapens, solidaritetens och jämlikhetens idéer.”

Olof Palme, augusti 1985

Tack för ordet!

Matz Keijser
Stolt ordförande för
Socialdemokraterna i Enköping

facebook Twitter Email
Hoppa till verktygsfältet