Ornbrandts omställningsstöd upp till KS

Turerna kring omställningsstödet på dryga 400.000 kronor, som betalats ut till förra kommunalrådet Ulrika Ornbrandt (C), tog fart i lokaltidningen EnköpingsPosten i slutet av juni. Både tidningen och insändarskribenter ifrågasätter Ornbrandts rätt till stödet och nu uttalar sig också den politiska oppositionen.

Onsdag 23 juni uttalar sig Jesper Englundh (S), kommunalråd i opposition, i lokaltidningen och menar att kommunstyrelsens ordförande Peter Book (M) behöver agera i ärendet.

Det spelar ingen roll hur det går till, det viktigaste är att något görs, säger Jesper Englundh till EP. Han får stöd av ledande politiker från övriga oppositionspartier.

Johan Enfeldt (S), vice ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, har på sin blogg skrivit ett inlägg om hur hanteringen av den här frågan riskerar att underminera förtroendet för kommunen i allmänhet och politiken i synnerhet.

Kommunen är en politiskt styrd organisation. Politiken har det yttersta ansvaret.” skriver Enfeldt och är kritiskt till att Peter Book duckar i frågan.

Efter påtryckningar kom frågan upp på kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU) tisdagen den 22 augusti och kommer nu att gå vidare till kommunstyrelsen den 5 september.

Efter KSAU uttalade sig också Anders Wikman (NE), kommunalråd och representant för ett av de sex partierna i det moderatledda styret, i EnköpingsPosten. Wikman menar att utbetalningen på drygt 400.000 kr aldrig skulle ha beviljats och att regelsystemet är tydligt.

Peter Book väljer, i samma artikel, ännu en gång att inte kommentera ärendets hantering.

facebook Twitter Email
Hoppa till verktygsfältet