ENKÖPING – VI HAR ETT RESULTAT!

Vilken fantastisk valrörelse vi genomfört i Enköping! Vårt mål var att samtala med 2.000 enköpingsbor och det klarade vi med råge. 2.444 samtal och 15 nya medlemmar landade vi på till slut.

Till alla er som på ett eller annat sätt bidragit till denna valframgång vill jag rikta ett stort och innerligt tack. Det hade aldrig gått utan er!

Till alla väljare vill vi självklart också rikta ett stort tack för förtroendet!

I Enköping fick vi 24,1%, vilket är en ökning med 2,5 procentenheter jämfört med valet 2019. Det är också en större ökning än vad partiet gjorde totalt på riket (1,3%). Vi bryter en trend genom att gå framåt i ett EU-val för första gången!

Samtidigt ser vi att både SD och KD backar. För SD är det förstås ett katastrofval, där de för första gången backar. Vi bröt också trenden för högerpopulismen i vårt land!

Det här är en fingervisning inför det kommande valet 2026. Vi ser nu att vårt hårda valarbete ger resultat. Genom att möta människor och samtala skapar vi förståelse för vilken politik VI vill genomföra och samtidigt visar vi på att vi är beredda att lyssna på väljarna. 

Som ordförande för Socialdemokraterna i Enköping känner jag idag en enorm stolthet och tacksamhet att få tillhöra detta folkröresleparti och jag hoppas att vi är många som en dag som denna sträcker på ryggen och delar min känsla. Det är vi värda!

Återigen – STORT TACK för en väl genomförd valrörelse, där vi skördar frukten av hårt arbete. Framgång leder till framgång – med sikte på 2026!

Matz Keijser
Ordförande för
Socialdemokraterna i Enköping

facebook Twitter Email
Hoppa till verktygsfältet